POZIV NA RADIOCNICU IMEP-A

Nova IMEP-ova radionica za građane-novinare i o građanskom novinarstvu desiće se u Brčkom u petak 22. juna u 14:00 sati u sali gradskog Omladinskog centra na Trgu pravde  br. 18.

Namijenjena je prvenstveno mladim ljudima, studentima, nezaposlenim novinarima, aktivistima, ali svima koji aktivno promatraju svijet oko sebe.

Teme radionice bit će  model građana–novinara,  kreiranje i objavljivanju sadržaja na IMEP.ba i  prezentiranje New Voices grantova koji iznose od 2.000 do 5.000 dolara.

Razgovaraćemo o novinarstvu, o razlici između izvještavanja i pisanja na društvenim mrežama, o tome šta bi mogla biti tema iz neke lokalne uže ili šire zajednice …

Na radionici će  govoriti Almir Čehajić Batko i Rubina Čengić.

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH, jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH.