Studenti Evropskog univerziteta „ KALLOS“ Tuzla i Evropskog univerziteta Brčko distrikt učestvovali su na internacionalnom simpozijumu u Sarajevu

Studenti  Evropskog univerziteta Brcko distrikt i Evropskog univerziteta „ KALLOS“ Tuzla učestvovali su na internacionalnom simpozijumu u Sarajevu. Simpozijum, čija je tema bila „ Estetska, funkcionalna, rekonstruktivna hirurgija nosa i nehirurško ( kozmetsko)  uljepšavanje nosa“, održan je u organizaciji Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u Bosni i Hercegovini (UPREH), pod pokroviteljstvom Grada Sarajevo i Ministarstva zdravstva Federacije BiH.

Prvog dana simpozijuma u operacionoj sali poliklinike „ Karabeg“,  urađena su dva  funkcionalno-estetska operativna zahvata nosa, uz  video prenos do kongresne dvorane.

Drugog dana simpozijuma, održan je teorijski dio na kojem su predavanja održali ugledni stručnjaci  iz ove oblasti . Radilo se o multidisciplinarnom pristupu na kojem su bili prisutni  plastični hirurzi, otorinolaringolozi i maksilofacijalni hirurzi iz BIH, Hrvatske i Srbije.

Uz dobijanje certifikata prisustva, studenti sa svih medicinskih fakulteta u BiH su imali priliku pratiti dvodnevni simpozijum i razmijeniti mišljenja o naučenom na simpozijumu.

Simpozijum je bio prilika za naučiti, steći nova poznanstva, te ostvariti saradnju sa studentima medicinskih fakulteta u BiH.